Investeer in whisky

  • Investeer in whisky

Kom ook aan boord als mede-eigenaar van Bus Whisky!

Word mede-eigenaar van Bus Whisky en help ons om de duurzaamste whiskyproducent ter wereld te worden. Bij Bus Whisky wordt alles op de eigen boerderij geproduceerd, van de brouwgerst tot de Single Malt, Single Cask en Single Estate whisky. We telen onze brouwgerst op een energieneutrale en duurzame manier, zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen en met veel aandacht voor bodem en biodiversiteit.

Investeer in een van de duurzaamste whisky's ter wereld 

We hebben ambitieuze plannen om onze duurzaamheidsdoelen te verwezenlijken. Zo willen we komend jaar onder andere een algenreactor bouwen waarmee we de CO2-uitstoot van de vergisting kunnen omzetten in spirulina voor voedseltoepassingen. Ook willen we ons productieproces verder elektrificeren door 220 extra zonnepanelen te leggen en een extra warmtepomp te plaatsen. Daarnaast willen we de reststroom van de whiskyproductie omzetten in een lijn met alcoholvrij bier en radlers om voedselverspilling tegen te gaan en nieuwe omzetkanalen te creëren.

Onze ambitie is om impact te maken en daar hebben we jouw hulp bij nodig. Hoe meer duurzame whisky we verkopen, hoe meer akkers we duurzaam kunnen beplanten met brouwgerst en hoe meer positieve impact we samen kunnen maken. Ons doel is om vanaf 2028 op een nieuwe locatie 500 vaten whisky per jaar te produceren, wat gelijk staat aan 250.000 flessen Bus Whisky en 125 hectare duurzame landbouw. Om deze groei te realiseren, willen we vanaf 2025 onze productie op de huidige locatie al verdubbelen van 100 naar 200 vaten per jaar. Maar om dit te kunnen doen, moeten we in 2024 een dubbele hoeveelheid gerst oogsten, wat betekent dat we ons teeltareaal in 2023 moeten verdubbelen van 25 naar 50 hectare en moeten investeren in een nieuwe ketel en de verzwaring van elektriciteit en zonnepanelen.

Hoe word je mede-eigenaar van Bus Whisky?

Als investeerder kun je economisch mede-eigenaar worden van Bus Whisky en ons helpen om onze duurzaamheidsdoelen te bereiken. Met een investering vanaf 1.000 euro kun je al mede-eigenaar worden via het sharefunding platform Broccoli. Dit platform is opgericht om het voor MKB-bedrijven mogelijk te maken om eigen vermogen (aandelen) online verhandelbaar te maken. Na onze succesvolle investeringsronde in juli 2022, gaan wij in juli 2023 weer opnieuw een investeringsronde draaien. Doe mee en word mede-eigenaar van Bus Whisky en help ons om de wereld een beetje mooier en duurzamer te maken!

Heb je al eerder geïnvesteerd? Dan wordt je in de toekomst automatisch op de hoogte gesteld van nieuwe investeringsmogelijkheden. 

   
Voornaam   
     
Achternaam  
     
E-mailadres
   
Telefoonnummer
   
Indicatie investeringsbedrag   € 1.000  
    € 2.500  
    € 5.000  
    € 10.000  
    € 25.000  
    € 100.000 of meer **  
   
 
   
  je ontvangt geen bevestigings e-mail na aanmelding


** wil je € 100.000 of meer investeren? Dan nemen we even contact met je op om je wensen door te spreken

    

Van korrel tot borrel

Bekijk onze movietrailer

Bus Whisky Distillers is een onafhankelijke familiestokerij. Het productieproces bij Bus Whisky Distillers is ambachtelijk en relatief kleinschalig wat de whisky het exclusieve karakter geeft van een ‘limited edition’.

Grain to glass | Top of its class

Zo worden neus, smaak en afdronk gewaardeerd: