Bus wint Brons in San Francisco

Bus wint Brons in San Francisco
06 November 2021
San Francisco – Bus Whisky heeft met haar nieuwste whisky in Amerika een bronzen medaille gewonnen bij de USA Spirits Ratings Competition in San Francisco. Deze nieuwe whisky van Bus gooide eerder ook al hoge ogen in Londen, waar de Brabantse whiskystokers zilver mee naar huis namen.
Master distiller Marcel van Roessel, verantwoordelijk voor de samenstelling eerste finish van het whiskylabel, legt uit dat hij deze nieuwe whisky eerst drie jaar op een Bourbon vat heeft laten rijpen en daarna nog zes maanden op een PX octave vat. De Brabantse meester-distilleerder is trots: “Omdat we dit soort prijzen winnen krijgen we inmiddels ook aanvragen binnen van importeurs uit Amerika en Azië terwijl we op dit moment de binnenlandse vraag maar amper bij kunnen benen. Maar over een paar jaar zie ik export wel gebeuren. Er zijn maar zo’n vijftig tot honderd single estate whiskystokerijen in de wereld, dus dan val je al snel op. Het is super dat er nu al belangstelling is voor Bus Whisky uit andere delen van de wereld”.
Kunstenares Lisa Beckers uit Nijmegen tekende voor het ontwerp van dit etiket en de koker. Beckers is gefascineerd door de kleuren van de aarde. Ze schildert met haar eigen collectie aardpigmenten.
Bus Whisky heeft speciaal voor deze nieuwe release het kunstwerk ‘Iron Ground’ van Beckers aangekocht, wat gemaakt is met pigmenten die door haar in de nabijheid van Bus in Nistelrode zijn gevonden. Iron Ground is de basis voor de etiketten en kokers van de sherry specials van Bus Whisky. Nieuwsgierig geworden? Bekijk zelf hoe Lisa Beckers het etiket van deze nieuwe whisky heeft gemaakt via deze movielink:
https://www.youtube.com/watch?v=nJOt9VtguwE
Of kom zelf een kijkje nemen in onze whiskystokerij in Loosbroek. Er zijn elke dag rondleidingen door de whiskystokerij om 16.00 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er zelfs extra tours om 13.30 uur. Leuk om te combineren met een etentje in ons boerderijrestaurant.

  • Word mede eigenaar van Bus Whisky!
    In amper drie jaar tijd groeide de Brabantse whisky start-up uit tot een van de grotere whiskyproducenten van Nederland. Door het succes lopen de levertijden op en kan de vraag naar Bus Whisky op dit moment niet worden ingevuld. Om deze groei aan...
  • Brabants Dagblad: Terugkomen is de moeite waard bij Bus Whisky
    Culinair recensent Carla Kentgens stapt in haar rubriek Over de tong wekelijks binnen in één van de vele Brabantse restaurants. Deze week was ze te gast in het boerderijrestaurant van Bus Whisky! "Bus Whisky is een...
  • Even voorstellen | Master Distiller Marcel van Roessel
    ‘Ik weet van A tot Z hoe je whisky maakt’ Met een woeste baard, vriendelijke ogen en een brede glimlach schenkt Marcel van Roessel (50) koffie in terwijl een collega een worstenbroodje brengt. De Oisterwijker die thuis een...

Grain to glass | Top of its class

Zo worden neus, smaak en afdronk gewaardeerd: