Proef Lokaal!

  • Restaurant

Proef Lokaal!

Elke whiskystokerij heeft een eigen proeflokaal. Maar bij Bus Whisky staat Proef Lokaal ook voor genieten van streekproducten. Het charmante en sfeervol ingerichte boerderijrestaurant van Bus Whisky heeft een wisselend menu met vrijwel uitsluitend streekproducten. We verwerken producten van eigen boerderij en voedselbos en kopen daarnaast elke week in bij maar liefst tweeëntwintig lokale collega boeren, vissers en ambachtelijke toeleveranciers, die we in ons menu graag aan je voorstellen.

Table d'hôte verrassingsmenu
We hebben geen à la carte menukaart bij Bus Whisky. Ons wisselende table d'hôte menu bestaat uit een proeverij van een aantal verschillende kleine voorgerechten die origineel gepresenteerd worden op een whiskyduig. Bij de hoofdgerechten kun je kiezen uit vlees, vis of vegan. En ook het nagerecht bestaat weer uit allemaal kleine gerechten zodat je van alles wat kunt proeven.

Groene kaart
We hebben daarnaast een groen verrassingsmenu wat standaard vegan, lactose- en glutenvrij is. Dat is een vergelijkbaar weekmenu met een proeverij met kleine voorgerechtjes, keuze uit twee hoofdgerechten en een proeverij van dessertjes. Al deze culinaire gerechtjes zijn kleine smaakexplosies. Uiteraard wordt op verzoek ook graag met andere dieetwensen en allergenen rekening gehouden. 

Van kop tot kont
Wij werken heel nauw met onze leveranciers samen en stellen aan de hand van hun aanbod wekelijks een menu samen. Zo spelen we perfect in op de seizoenen en het aanbod van moeder natuur. Onze koks gaan zelf naar de boerderij om daar een stier of koe uit te kiezen die voor ons wordt geslacht. We verwerken dat dan 'van kop tot kont'. We proberen alles te verwerken wat van het land komt. We geven juist waarde aan producten die anders onbedoeld tot afval of bijproduct worden bestempeld, door bijvoorbeeld ook de schil of pit te gebruiken. We verwerken alles om voedselverspilling tot een minimum te beperken en onze voetafdruk te minimaliseren. En daar is onze menukaart dus ook helemaal op gebaseerd. 

Natuurlijk houden we daarbij graag rekening met gasten die glutenvrij eten en andere voorkomende dieetwensen of allergenen.
 

drie gangen 37.5 | vier gangen 45.5 | vijf gangen 54.5

 

Openingstijden

 

Restaurant

 

Whisky rondleidingen

Maandag   15:30–22:00 uur   16:00 uur
Dinsdag   15:30–22:00 uur   16:00 uur
Woensdag   15:30–22:00 uur   16:00 uur
Donderdag   15:30–22:00 uur   16:00 uur
Vrijdag   15:30–22:00 uur   16:00 uur en 17.30 uur
Zaterdag   11:30–22:00 uur   12:00 uur, 13:30 uur en 16:00 uur
Zondag    11:30–22:00 uur   12:00 uur, 13:30 uur en 16:00 uur
         

Voedselbos & moestuin
Ons eigen voedselbos is een plek waar we de natuur voor een groot deel zijn gang laten gaan. Veel van onze mensen in de bediening steken zelf ook regelmatig de helpende hand toe in het voedselbos en de moestuin en kunnen je er dus veel over vertellen. Hoe mooi is het dat onze koks ’s morgens een wandeling kunnen maken door het voedselbos en dat tijdens deze wandeling door creativiteit nieuwe gerechten ontstaan die dezelfde avond al gepresenteerd worden in ons menu? Dat is de ambitie van onze koks en daar werken we hard aan.

Huisgebrouwen drankjes
Naast de huis gestookte whisky worden ook de meeste andere dranken van onze drankenkaart op eigen boerderij gebrouwen en gebotteld. Van huis gebrouwen bieren van eigen brouwgerst en cider van eigen appels tot zelf gebottelde craft soda's. En niet te vergeten de huis gestookte eau-de-vie en huisgemaakte likeuren met fruit uit eigen voedselbos. We hebben zelfs een eigen koffiebranderij en een theeplantage op de boerderij. Ons boerderijrestaurant is qua drank vrijwel helemaal zelfvoorzienend, met uitzondering van de wijnen. Want hoewel we zelf ook een kleine wijngaard hebben, verrassen we je graag met een van de wijnen op onze wijnkaart, allemaal afkomstig van collega wijnboeren uit Nederland én van Nederlandse wijnboeren 'uit den vreemde'. Private dining voor groepen is op reservering wel mogelijk op woensdagen. We zijn vaak vol geboekt, dus je moet echt vooraf reserveren. Reserveren kan heel eenvoudig online. 

TIP 1: Voor de rondleidingen en het restaurant moet je twee aparte reserveringen maken!

TIP 2: Je kunt ook blijven slapen bij Bus Whisky: klik hier voor leuke whiskydeals inclusief rondleiding, diner en overnachting + ontbijt >>

Adresgegevens:
Bus Whisky Distillers | Boerderijrestaurant
Heideweg 1a
5472 LC Loosbroek
restaurant@buswhisky.com

 

Maak kennis met Bus Whisky en ons boerderijrestaurant via onderstaande movietrailer:

Van €169,50 voor slechts €119,50!

Whiskydeal

Uniek arrangement met rondleiding door de whiskystokerij, een culinair vier-gangen diner en een overnachting in onze B&B met ontbijt voor slechts € 119,50 p.p. maandagen!

7 dagen per week geopend

Whisky rondleidingen

Onze whiskystokerij is 7 dagen per week geopend. Elke dag is er om 16.00 uur een rondleiding door de stokerij. Op zaterdag en zondag zijn er extra tours om 12.00 uur en 13.30 uur. TIP: combineer je tour met een tafelproeverij in het restaurant of een diner!

Bus Whisky | 50cl | 3 yr | 53%

Bourbon Aged € 64,95

Warme aroma's van graan, mout, hooi en karamel vullen de neus. Het smaakpallet heeft tonen van karamel, vanille, jonge eik en zoethout. Zoete sinaasappel en gedroogde fruitsmaken ontwikkelen zich langzaam samen met delicate drop, zoete vijgen en chocolade.

Bus Whisky | 50cl (UITVERKOCHT)

Russian Imperial Stout finish € 89,95

De neus heeft een mooie complexiteit van peper, chocolade met daaronder een noot van amandel en een hint van zoete appel. Een mooie droge afdronk, waarin peper en bittere chocolade terugkomen. Een vleugje drop maakt het helemaal af.

Bus Whisky | 50cl (UITVERKOCHT)

PX finish € 89,95

Bourbon aged - PX finished. De neus is mooi rond en gevuld vol rozijnen, abrikozen en noten. Rijk zachte sherry tonen vullen de smaakpallet met eik, gedroogde vruchten en vijgen naast een hint van geroosterde kruidigheid. Een heerlijke romige afdronk met een tint van kruiden en sherry.

Investeren in duurzame whisky

Mis de bus niet!

Bus Whisky geeft certificaten van aandelen uit via sharefunding. Als particuliere investeerder kun je al instappen vanaf € 1.000. Hoe meer duurzame whisky we verkopen, hoe meer impact we samen kunnen maken.

Van € 55,00 voor slechts €49,50!

Vrijdagdeal

Aanbieding met rondleiding whiskystokerij en culinair drie-gangen diner voor slechts € 49,50 p.p. op vrijdagavond vanaf 17.00 uur!

€ 35 per persoon

Lunchdeal

Aanbieding met rondleiding whiskystokerij en luxe shared lunchplank voor slechts € 35 p.p. op zaterdag en zondag om 12.00 uur

Grain to glass | Top of its class

Zo worden neus, smaak en afdronk gewaardeerd:

Bus Whisky Wikipedia

Blog

  • Bus lanceert port lagering met eigen tartan
    Een eerbetoon aan de oudste jurk van Nederland en de rijke geschiedenis van het buurtschap Bus. Een vijf jaar oude single cask whisky, gelagerd op tawny port vaten. De Brabantse whiskystokerij Bus is van korrel tot borrel Nederlands,...
  • Bus gaat Bio
    Bus Whisky goes Organic! Tijdens de De BioBorrel in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam heeft Bus Whisky bekend gemaakt vanaf 2025 helemaal over te willen stappen op biologische teelt van brouwgerst! Om omschakeling naar bio vanaf 2025 te...
  • Martijn Keesmaat commercieel directeur van Bus Whisky
    Met genoegen verwelkomen we Martijn Keesmaat als commercieel directeur bij Bus Whisky. Martijn was eerder commercieel directeur van Hooghoudt in Groningen. Zijn passie voor de whiskywereld maakt dat hij nu het hoge Noorden verruilt voor onze...

Bekijk alle blogberichten