Over Bus

  • Over Bus

"Bus Whisky" is genoemd naar de waterbron van de distilleerderij. De Peelrandbreuk vormt al duizenden jaren een natuurlijke formatie van wijstwaterbronnen in het Oosten van Brabant.  Zoals de bron in Handel, die jaarlijks vele pelgrims en gelovigen trekt. En de Willibrordusput in Oss, die naar verluidt door de heilige Willibrord werd gezegend. Wijstwaterbronnen dragen een rijke geschiedenis met zich mee. In het buurtschap Bus in Nistelrode ligt de waterbron van de whiskystokerij op het erf van de boerderij waar eigenaren Dennis Hurkmans & Ezra Leeger wonen en waar ook de brouwgerst voor Bus Whisky geteelt wordt.

Bus Whisky won naast een gouden duurzaamheidsmedaille in Hongkong in 2021 ook medailles bij de London Spirits Competition in London (2x zilver) en de USA Spirits Ratings in San Francisco (brons) en de China Wine & Spirit Competition (goud) en de Asian Wine & Spirit competition (goed).

Dennis maakte onlangs een podcast met verandergoeroe Yousri Mandour. “𝐀𝐥𝐬 𝐣𝐞 𝐝𝐢𝐭 𝐣𝐚𝐚𝐫 1 𝐩𝐨𝐝𝐜𝐚𝐬𝐭 𝐛𝐞𝐥𝐮𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐭, 𝐥𝐚𝐚𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐝𝐚𝐧 𝐚𝐥𝐬𝐣𝐞𝐛𝐥𝐢𝐞𝐟𝐭 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐳𝐢𝐣𝐧!”, aldus Yousri. Hij vraagt hem in de podcast hemd van het lijf over de ontstaansgeschiedenis van Bus Whisky - met al het bijbehorende vallen en opstaan. Luister hier deze hele aflevering van de Strategie van de kreeft-podcast:

 

Marcel van Roessel

Master Distiller

Marcel is de Master Distiller van Bus Whisky. Hij vindt de diversiteit in smaken van whisky fascinerend. Van lichte, verfijnde en fruitige aroma’s tot robuuste, rokerige geurkanonnen. Het is zijn passie om tijdens het distilleren iedere keer weer nieuwe geuren en smaken te ontdekken.

Eric van Dijk

Distiller & Farmer

Eric van Dijk is lid van dorsclub de Stofvreters die met antieke machines het agrarisch erfgoed levend houden en brouwgerst telen voor Bus Whisky. Naast whiskystoker is Eric de man van het kwaliteit- en veiligheidsbeleid. Zijn farmaceutische achtergrond komt daarbij goed van pas.

Ine Stallaart

Food Designer & Liquorist

Ine is vanaf het eerste uur betrokken bij Bus Whisky en met haar achtergrond als levensmiddelentechnoloog en liquorist een expert binnen het team. Naast distilling, workshops en tastings doet Ine concept development en design. Ine was eerder actief binnen Youth Food Movement

Bram Huvenaars

Masher & distiller

Na een carrière bij de kwaliteitsdienst van Swinkels Family Brewers in Lieshout ging Bram aan de slag bij Bus Whisky. ‘Ik werkte niet alleen met bier, maar het is ook mijn hobby,’ vertelt Bram. ‘Ook thuis ben ik een fanatiek bierbouwer en kan ik genieten van een heerlijk eigen biertje. De...

Dennis Hurkmans & Ezra Leeger

Founding Family

Dennis en Ezra zijn in 2015 gestart met het stoken van whisky van eigen brouwgerst en inmiddels hebben zij een team van specialisten om zich heen verzameld om Bus als whiskylabel verder uit te bouwen.

Specs

BUS WHISKY DISTILLERS BV

Heideweg 1a 5472 LC Loosbroek KVK 17207582 IBAN NL75 RABO 0129 0736 95 BIC RABONL2U BTWnr NL818075119B01

#jointhebus

maak werk van je passie

Bus Whisky is de duurzaamste whiskystokerij ter wereld. Stap jij in onze Bus? Jouw passie en interesses zijn ons vertrekpunt. Een baan op maat dus. Het maximale uit je werk halen in een mooie harmonie met thuis.

Grain to glass | Top of its class

Zo worden neus, smaak en afdronk gewaardeerd:

Bus Whisky Wikipedia